John Habes

Restauratie

Antieke meubelen restaureren

Antieke meubelen gaan vaak over van generatie op generatie. Deze meubelen zijn niet alleen mooi, maar krijgen hierdoor vaak ook een bepaalde emotionele waarde. Wanneer u gehecht geraakt bent aan een dergelijk meubelstuk, is het belangrijk om de conditie hiervan niet te verwaarlozen. Laat u uw antieke meubelen tijdig restaureren, dan blijft de waarde behouden en kan deze zelfs toenemen. Antiek restaureren bij Habes houten vloeren, meubelen, totaalinterieur betekent het samen laten gaan van de bruikbaarheid en de geschiedenis van uw meubelstuk.

Antiek restaureren – in de originele staat

Het allerbelangrijkste bij antiek restaureren is dat het in de oude en originele staat gerestaureerd wordt. Wanneer deze originele staat verloren gaat, gaat ook de waarde van uw antieke meubelen verloren. Bent u in het bezit van antiek dat aan restauratie toe is? Neem dan vrijblijvend contact op met Habes houten vloeren, meubelen, totaalinterieur voor een deskundig advies. Wij brengen uw antieke meubelen snel en vakkundig weer in de oude en originele staat terug.

Wat betreft het restaureren van antieke meubelen kunt u onder andere bij ons terecht voor:

 • Alle soorten oppervlakteafwerking (o.a. politoeren)
 • Houtsnijwerk
 • Houtdraaiwerk
 • Riet- en matwerk
 • Vergulden
 • Stofferen van meubelen
 • In- / verkoop van kleine collecties antieke meubelen

Meer weten over de mogelijkheden van antieke meubelen restaureren? Neem dan contact met ons op!

Vloerrenovatie

Hoe mooi een houten vloer ook is, met het verstrijken van de tijd kan er veel misgaan waardoor de vloer er minder fraai uitziet. Door ouderdom en door intensief gebruik kan een houten vloer haar unieke glans verliezen. Voor de professionele vakmensen van Habes houten vloeren, meubelen, totaalinterieur is dat geen enkel probleem. Wij zijn expert in het opknappen van uw houten vloer. Voor het restaureren van houten vloeren komen wij eerst bij u thuis om het geheel in kaart te brengen en een offerte op maat te maken.

Voordelen van vloerrenovatie

Wij weten als geen ander hoe iedere houten vloer een eigen karakter heeft, een karakter welke in stand gehouden moet worden. Wanneer u kiest voor vloerrenovatie, kiest u voor veel voordelen. Laat u uw houten vloer opknappen, dan verhoogt dit niet alleen het woongenot, maar ook de uitstraling van uw woning. Met behulp van vloerrenovatie kan schade hersteld worden en wordt voorkomen dat uw houten vloer op den duur niet meer geschikt is voor normaal gebruik. Na de restauratiewerkzaamheden ziet uw vloer er weer uit als nieuw. Met als gevolg dat de authentieke uitstraling van uw woning benadrukt wordt en de waarde ook zal stijgen.

Bent u geïnteresseerd en wilt u uw houten vloer laten renoveren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Traprenovatie

Trappen hebben over het algemeen veel te verduren en worden zwaar belast omdat ze dagelijks intensief gebruikt worden. In de loop der jaren zal een trap dan ook de nodige slijtage gaan vertonen. Een nieuwe trap is kostbaar en bovendien wat ons betreft niet nodig. Habes houten vloeren, meubelen, totaalinterieur maakt door middel van een traprenovatie uw trap weer als nieuw.

Uw trap renoveren – de voordelen

Wanneer u ervoor kiest om uw trap te laten renoveren in plaats van een nieuwe trap te plaatsen, kiest u voor veel voordelen. Allereerst is traprenovatie een stuk minder tijdrovend dan het uitbreken van uw oude trap en het plaatsen van een nieuwe. Als de vakmensen van Habes uw trap komen renoveren is er geen sprake van schade of overlast. Een trap opknappen is in de meeste gevallen zeer voordelig en kan tenslotte in een veel kortere tijd worden gerealiseerd.

Wij voeren de traprenovatie uit in zowel massiefhout als in MDF en dat aansluitend aan uw houten vloer. Wij hanteren hierbij een concurrerende prijs voor een zeer goede kwaliteit. Kan uw trap ook wel een opknapbeurt gebruiken? Neem dan contact met ons op voor het maken van een afspraak. Wij komen graag bij u aan huis voor het maken van een vrijblijvend offerte om uw trap te renoveren.

Rietwerk & matwerk

Stoelenvlechten, oftewel stoelmatten, is een oud ambacht. Is uw rieten stoel of uw rieten radiatorombouw kapot? Ook dan kan Habes houten vloeren, meubelen, totaalinterieur u van dienst zijn. Want naast meubelstoffering kunnen wij u helpen met het aanbrengen of vernieuwen van rietwerk en matwerk. Rietwerk wordt ook wel webbingaas of pitriet genoemd.

Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat u stoelen of een radiatorombouw heeft waarvan het rietwerk moet worden vervangen. Of dat u stoelen heeft met biezen matten die aan vervanging toe zijn: ook dit stukje ambacht kunnen we voor u verzorgen.

Uw rieten stoel of radiatorombouw laten repareren

Heeft u een rieten stoel, een radiatorombouw of een ander rieten meubelstuk dat kapot of beschadigd is? Wacht met weggooien, want u kunt uw rieten stoel ook laten repareren. Wilt u weten wat we voor uw rietwerk en matwerk kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op voor het maken van een afspraak. Tijdens deze afspraak wordt door ons geadviseerd of het rietwerk en matwerk gerepareerd kan worden of dat we het beter kunnen vervangen. Aan hand hiervan maken we een vrijblijvende offerte.

Neem contact op!
John Habes
Verstuur een bericht

© John Habes. 

Vestiging Oss


Hoofdkantoor: 

 • Angelenweg 80 N
 • 5349 TC Oss
 • 06 – 54 62 81 18

Vestiging Huizen


(Geen postadres aanwezig)
(Alleen op afspraak)

 • Kostmand 100
 • 1276 CL Huizen